Ting på afbetaling er en mulighed for alleTing på afbetaling er en mulighed for alle


Penge vokser ikke på træerne, og det er der mange danskere, som har indset. I løbet af de sidste par år er der kommet en stigning i antallet af danskere, der har gæld. I denne sammenhæng indgår almindelige lån så som billån og huslån ikke, men optaget gæld i relation til online lån samt afbetalingsordninger. Der er mange fristelser på internettet og i butikker for danskere, som har et stort købebehov. Nogen kan ikke klare at have penge stående på kontoen, og bruger dem dermed lige så snart, de er kommet ind på bankkontoen.

Værd at vide om afbetaling:

Der findes både fordele og ulemper ved at afbetale ting. Hvis man ikke har pengene med det samme, så er det smart, at man kan dele lånet op i små bidder. I nogle tilfælde kan man dog spare nogle penge ved at købe ting kontant, da der ikke kommer ekstra gebyrer på. Det er forskelligt hvordan afbetalingsordninger er skruet sammen, for med nogle afbetalinger skal man ikke betale renter, imens man skal det med andre afbetalingsformer. Hvis man skal købe en vaskemaskine, så kan det godt betale sig, at man sammenligner lånebetingelserne hos forskellige butikker. På denne måde kan man finde ud af, hvilken butik, der kan give en de bedste lånebetingelser. Inden man siger ja til en afbetalingsordning, så skal man læse det hele med småt. Hvis man binder sig til noget uden at have læst det grundigt, så kan det i sidste ende gå udover en selv. Hvis man står i en fysisk butik, så får man udleveret et stykke papir, hvorpå der står noget om det månedlige beløb der skal betales, løbetiden, eventuelle gebyrer inklusiv betalingsservice, kontantpris, samlet tilbagebetalingsbeløb, samlede kreditomkostninger, oprettelsesgebyrer samt årlige omkostninger i procent (ÅOP). Det er vigtigt, at man forstår hvad de forskellige begreber betyder. Hvis man ikke ved hvad begreberne betyder, så kan det få store konsekvenser for en selv, hvis lånebetingelserne ikke kan overholdes. Ligesom alle andre lån kommer der typisk renter og gebyrer på lånet således, at man skal betale mange flere penge tilbage. Det anbefales, at man tager en person med, som har forstand på begreberne. På denne måde får man en andens syn på det hele og som kan være med til at vurdere, om der er råd til at kunne afbetale lånet pr. måned. Du kan læse mere om afbetaling på hjemmesiden afbetalt.dk

Ingen behøves at vide det:

Hvis du ender med at købe ting på afbetaling, så er der ikke nogen som behøves at vide, at du har gjort det. I butikken skriver man under på nogle papirer som man kan gemme af vejen, og hvis man optager et afbetalingslån online, så skal man underskrive med NEM-ID og kan gemme bekræftelsen på lånet væk på computeren. Hvis man i forvejen har en dårlig økonomi, så behøves venner og familie ikke at blande sig i, hvorfor man har købt en ting på afbetaling. Det gode ved afbetalingslån er, at man får nogle muligheder for at vælge, hvor mange måneder, man gerne vil tage lånet over. Jo længere en løbetid man vælger, jo større beløb skal man også afbetale om måneden.